(24 stk.)
Ingredienser:
3 dl. hvedemel
1 dl. kogende vand
1 dl. kogende vand
2 dl. havregryn
75 g. blødt smør
75 g. blødt smør
0,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt.
0,25 dl. sukker
0,25 dl. farin
Evt. lidt mere vand
Evt. lidt mere vand
Fremgangsmetode:
- Hæld det kogende vand over havregrynene.
- Pisk smør og sukker sammen i en anden skål.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk det sammen.
- Bland havregrynsblandingen i.
- Saml dejen med hænderne, tilsæt en tsk. vand ekstra ad gangen, hvis blandingen er for tør.
- Saml dejen til en kugle og stil den i køleskabet i 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Rul dejen tyndt ud, ca. 0,5 cm, og skær eller stik kiksene ud i den ønskede form.
- Placér kiksene på en bageplade og bag dem i 15-20 minutter til de er gyldne.
- Lad kiksene køle helt af på en bagerist, før at de opbevares i en lufttæt beholder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar