21. juni 2014

Banankage.

Denne portion passer til en lille bradepande eller rund form (ca. 25 cm. i diameter). En dobbelt portion passer til ovnens bradepande.

Ingredienser:
300 g. hvedemel
100 g. smeltet margarine eller smør
3 små moste bananer
1 dl. yoghurt naturel
1 dl. vand
250 g. sukker
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 tsk. vanillesukker

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Pisk margarine/smør og sukker godt sammen.
  • Bland hvedemel, bagepulver, vanillesukker og natron i en anden skål.
  • Mos/blend bananerne og tilsæt dem til margarine/smør-sukker massen sammen med yoghurt og vand.
  • Pisk blandingen godt sammen.
  • Tilsæt de tørre indgredienser og rør til dejen er ensartet.
  • Hæld dejen i en smurt form.
  • Bag i ca. 35-40 minutter eller til at en tandstik kan stikkes ned i kagens midte og trækkes op uden at våd dej hænger ved.
Nyd kagen, som den er eller giv den en omgang glasur. Den er også super lækker toppet af med et lag Nutella på toppen eller en håndfuld hakket chokolade smidt i dejen. Kagen holder sig svampet og kan med fordel bages dagen i forvejen.


2 kommentarer:

  1. Mmmh, banankage med nutella - det er bare godt! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er det virkelig. Banan og chokolade er i det hele taget bare en helt fantastisk kombination.
      Jeg er også ret pjattet med ristet rugbrød med bananskiver og mørk pålægschokolade, mums! <3

      Slet