3. juni 2014

Pandebrød med gær.

(8 stk.)

Ingredienser:
300-400 g. hvedemel
1 dl. vand
1 dl. ymer
25 g. gær
1 spsk. sukker eller flydende honning
1 tsk salt
2 spsk. olie

Fremgangsmetode:
  • Bland vand, ymer, olie, salt og sukker/honning sammen i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt melet lidt ad gangen til at du har en blød dej.
  • Saml dejen, vend den ud på bordet og ælt den godt igennem.
  • Lad dejen hæve tildækket i 60 minutter.
  • Del dejen i 8 stykker.
  • Form hvert stykke til en kugle og rul dem ud i den ønskede tykkelse med en kagerulle.
  • Bag pandebrødene på en tør pande ved medium varme til gennembagte. Jo tykkere brød, jo længere tid skal de have. Vend dem evt. flere gange.


Denne version af pandebrød er super god og nem at lave. Brødene ville være lækre til en indisk curry eller med en cremet dip. Har man ikke tid til at dejen skal hæve, så har jeg en hurtig version med bagepulver her.
Afkøling på en bagerist.
En lille stabel pandebrød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar