Ingredienser:
Dej:
ca. 300 g. hvedemel
2 dl. lunkent vand
25 g. gær
1 tsk. salt
1,5 spsk. olie
1 tsk. sukker
Fyld:
200 g. hakket oksekød
1 løg
1-2 dl. frosne ærter
Salt og peber
Lidt olie til at stege i
Fremgangsmetode:
Dej:
- Bland vand, olie, salt og sukker i en skål.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt melet lidt ad gangen og ælt dejen godt igennem til at den er blød og elastisk.
- Dæk dejen med et klæde og lad den hæve et lunt sted i ca. 45 minutter.
Fyld:
- Svits løgene på en pande i lidt olie.
- Tilsæt kødet og steg det til at det er gennestegt.
- Tilsæt ærterne, smag til med salt og peber og varm det igennem.
- Hæld kødfyldet over i en skål og lad det køle af.
Pirogger:
- Forvarm ovnen til 190 grader varmluft.
- Del dejen i 8 stykker og form stykkerne til kugler.
- Rul hver kugle ud til en cirkel der er ca. 0,5 cm. tyk.
- Læg ca. 2 spsk. af fyldet på den ene havdel af cirklen og fold den anden halvdel henover.
- Tryk sømsiden godt sammen med en gaffel.
- Pensl evt. med æg, så piroggerne bliver flot blanke.
- Bag i ca. 25 minutter og lad dem køle af i 5 minutter før servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar