17. juli 2014

Snegle med blåbær.

(ca. 10-12 store snegle)

Ingredienser:
35 g. gær
1 dl. vand
1 dl. yoghurt
150 g. smeltet smør
2 spsk. sukker
1 tsk. salt
1,5 tsk. kardemomme
1 æg
Hvedemel
3-4 spsk. blåbærmarmelade

Fremgangsmetode:
  • Bland vand, yoghurt og sukker i en skål.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt smør, æg, kardemomme og salt.
  • Begynd at tilsætte mel lidt ad gangen og fortsæt med at tilføje mere mel til dejen er smidig. Dejen må hellere være en smule klistret end for tør.
  • Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
  • Slå dejen ned og rul den ud i et rektangel (ca. 0,5 cm.).
  • Smør blåbærmarmelade ud over, men lad en kant på omkring 1 cm. være fri hele vejen rundt.
  • Rul dejen stramt på den lange led og tryk "sømmen" let sammen.
  • Skær skiver på 1,5-2 cm. og placér dem på en bageplade med godt mellemrum.
  • Dæk sneglene med et fugtigt klæde og lad dem hæve igen et lunt sted i 50-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Bag sneglene i 12-15 minutter eller til gennembagte og gyldne.
  • Lad sneglene afkøle på en bagerist.
Lette og luftige snegle med en sommerlig smag af bær. Man kan bruge hvilken slags marmelade eller bærkompot man lyster eller endda bruge dejen til klassiske kanelsnegle. Man kan også pensle sneglene med æg og drysse med perlesukker lige inden at de sættes i ovnen, så overfladen bliver sød og sprød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar