29. juli 2014

Chokoladeknas med riskiks.

En lille bradepande eller form (ca. 25x25 cm)

Ingredienser:
250 g. palmin
90 g. kakaopulver
250 g. flormelis
6 riskiks
8 mellemstore kiks (f.eks. Mariekiks eller Digestive)
30 g. Chocopops eller Rice Krispies

Fremgangsmetode:
  • Smelt palmin i en gryde ved lav varme.
  • Tag gryden af varmen og sigt kakaopulver og flormelis i.
  • Rør godt sammen til at der ikke er flere klumper.
  • Lad massen afkøle lidt til at den er omkring stuetemperatur og tyknet en smule.
  • Bræk riskiks og kiks i stykker.
  • Vend kikse-stykkerne og Chocopops/Rice Krispies i kakaomassen.
  • Beklæd en lille bradepande/form med alufolie.
  • Kom massen i formen og tryk den godt ud i kanterne.
  • Dæk med alufolie og stil på køl i et par timer til at den har sat sig.
  • Skæres i små firkanter ved servering.
Chokoladesmagende, knasende og sød snack, som er god at have stående på køl til uventede gæster eller pludselig lækkersult. Den skal dog opbevares i køleskabet, da den smelter meget hurtigt, især her i sommervarmen. Man kan i princippet komme hvilket som helst fyld i, alt efter hvordan ens smag og lyst er.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar