(12-14 stk.)
Ingredienser:500 g. hvedemel
2 dl. yoghurt naturel
3 dl. koldt vand
1 tsk. salt
25 g. gær
2 spsk. sukker
120 g. grofthakket mørk chokolade
2 spsk. sukker
120 g. grofthakket mørk chokolade
Fremgangsmetode:
- Bland vand, sukker og yoghurt i en skål.
- Opløs gæren i blandingen.
- Tilsæt mel og salt og rør dejen godt igennem.
- Vend chokoladen i dejen.
- Smør en smule olie på dejens overflade.
- Lad dejen hæve tildækket i køleskabet i 10-12 timer.
- Forvarm ovnen til 230 grader.
- Form rustikke boller med en ske eller hænderne, det kan være en fordel at gøre ske/hænder våde, da dejen er meget klistret.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Lækre og syndige chokoladeboller. Hvis at man er presset mht. til tiden kan man også lade dejen hæve 2-3 timer ved stuetemperatur og derefter bage dem som beskrevet.
Dej-klatter... |
...forvandlet til fantastiske chokoladeboller! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar