(18 stk.)
Ingredienser:400-500 g. hvedemel
50 g. smør
175 ml. lunkent vand
200 ml. yoghurt naturel
0,5 tsk. salt.
30 g. sukker
25 g. gær
Fremgangsmetode:
- Smelt smøret.
- Bland smør, vand, sukker, salt og yoghurt i en skål.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt først omkring 450 gram mel og fortsæt med at tilføje mere mel til dejen er smidig. Dejen må hellere være en smule klistret end for tør.
- Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 40 minutter.
- Form dejen til boller eller snegle og placér dem på en bageplade med god plads imellem.
- Lad bollerne hæve igen et lunt sted under et fugtigt klæde i 30-40 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Pensl boller/snegle med enten mælk (for blød skorpe) eller æg (for sprød og blank skorpe).
- Bag bollerne i 12-14 minutter. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar