(4-6 personer)
Kødsauce:
450 g. hakket oksekød
1 dåse flåede tomater
2 store gulerødder
2 små rødløg
2 fed hvidløg
Tomatkechup
Oregano
Salt
Peber
Evt. en smule vand
Olie til stegning
Bechamelsauce:
50 g. mel
5 dl. mælk
60 g. smør
Muskatnød
Salt
Peber
Evt. en håndfuld revet ost (kan udelades)
Andet:
Revet ost til gratinering
Lasagneplader
Fremgangsmetode:
Kødsauce:
- Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne.
- Hæld en smule olie i en sauterpande eller gryde.
- Svits hvidløg i ca. 30 sekunder og kom herefter kødet i.
- Brun kødet af.
- Kom kød og hvidløg i en skål og stil det til side.
- Kom evt. lidt mere olie i gryden og svits løg og gulerødder i et par minutter.
- Kom kød og hvidløg tilbage i gryden.
- Tilsæt flåede tomater og evt. vand til den ønskede konsistens. Hav i tankerne at lasagnepladerne skal have noget væske at "suge" af.
- Smag til med tomatketchup og krydderier.
- Lad saucen simre ved lav varme, imens at du laver bechamelsaucen.
Bechamelsauce:
- Smelt smøret i en gryde ved lav varme, det må ikke blive brunet.
- Tilsæt mel og pisk grundigt, så at det ikke brænder på.
- Tilsæt mælk under omrøring, først en smule ad gangen og derefter resten i.
- Pisk grundigt til at der ikke er klumper.
- Når saucen begynder at tykne tilsættes ost, hvis at man ønsker og saucen tages af varmen. Hvis at den bliver for tyk, tilsættes lidt ekstra mælk.
Samling af lasagnen:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Start med et lag kødsauce i bunden af et ildfast fad, herefter et lag lasagneplader og så et lag bechamel.
- Fortsæt med at lægge i lag til at der ikke er mere kødsauce.
- Slut af med et lag af bechamelsaucen.
- Drys med revet ost efter smag på toppen og giv evt. lasagnen et drys oregano.
- Sæt lasagnen i ovnen i ca. 30-35 minutter til at den er boblende og gylden i overfladen.
- Lad lasagnen stå i 5-10 minutter før servering.
Bechamelsauce. |
Lasagneplader med durum. |
Før en tur i ovnen. |
Boblende og gylden.
|
Ingen kommentarer:
Send en kommentar