2. august 2014

Karamelsnitter med kiksebund.

(Denne portion passer til en standard brødform.)

Ingredienser:

Kiksebund:
170 g. kiks (Digestive, Bastogne eller lign.)
40 g. smeltet smør
1 spsk. sukker

Karamel-lag:
200 g. kondenseret mælk

20 g. smør
1 spsk. sirup

Chokolade-lag:
80 g. mælkechokolade
1 spsk. neutral olie
15 g. smør

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Blend kiksene til krummer i en minihakker.
  • Bland krummerne med smør og sukker.
  • Beklæd en form med alufolie og fordel krummerne i formen.
  • Tryk bunden godt sammen med fingrene eller bagsiden af en ske.
  • Bag bunden i 10-12 minutter og lad den køle ned.
  • Hæld kondenseret mælk, smør og sirup i en gryde og smelt det sammen ved lav varme.
  • Rør konstant i gryden i 8-10 minutter til at karamellen er tyknet og gylden.
  • Hæld den varme karamel over bunden og glat den ud. Dette skal gøre rimelig hurtigt, da karamellen sætter sig ret hurtigt.
  • Lad karamellen sætte sig i ca. 20 minutter.
  • Kom chokolade og smør i en skål og smelt det i mirkoovnen eller i en lille gryde.
  • Når chokolade og smør er smeltet tilsættes olien og røres i, så chokoladen får en lidt tyndere konsistens, som gør at den er nemmere at sprede ud.
  • Hæld chokoladen over karamel-laget og glat det ud.
  • Stil den store snitte på køl i 15-20 minutter til at chokoladen har sat sig.
  • Skær den store snitte i passende mindre snitter.
Ekstremt syndig og lækker snitte, som kunne være velegnet som dessert eller bare til en kop kaffe eller the. Dog er det en god idé at lave snitterne moderate i størrelsen, da det er en meget sød og lidt tung sag. Snitten kan holde sig i et par dage på køl, men skal gerne lige tages ud 10 minutter før servering, så karamellen ikke er hård som en sten.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar