7. august 2014

GO'(e) hindbærsnitter á la Mette Blomsterberg.

(ca. 16 stk.)

Ingredienser:

Bunde:
0,5 vanillestang
70 g. flormelis
150 g. blødt smør
250 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 dl. vand

Fyld:
God (evt. hjemmelavet) hindbærmarmelade

Glasur:
1 æggehvide
100-150 g. flormelis
Frugtfarve (valgfri)
Evt. lidt vand

Fremgangsmetode:
  • Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem med en spsk. flormelis, for at skille kornene ad.
  • Bland det hjemmelavede vanillesukker, formelis, smør, bagepulver og hvedemel i en skål.
  • Tilsæt vandet og ælt dejen godt sammen. Tilsæt evt. lidt mere hvedemel, hvis at dejen er for klistret.
  • Lad dejen hvile i køleskab i minimum 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Rul dejen ud (ca. 3 mm.) og skær/stik snitter ud i den valgte form.
  • Placér bundene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag bundene i 8-10 minutter til at kanterne er gyldne.
  • Lad bundene afkøle til stuetemperatur.
  • Pynt halvdelen (vælg evt. de pæneste) af bundene efter behag.
  • Lad glasuren størkne helt.
  • Smør omkring en tsk. hindbærmarmelade på hver af den anden halvdel af bundene og saml snitterne.
Sprøde og søde hindbærsnitter med en klassisk smag, som at man aldrig går galt i byen med. Jeg synes at snitterne er bedst efter at have stået på køl i et par timer, når at de er blevet samlet, da jeg mener at en hindbærsnitte skal være kølig. Opskriften er Mette Blomsterbergs opskrift, så den kan jeg ikke tage æren for, men god er den og de blev også modtaget med stor glæde hos TV2s redaktion og Gorm Wisweh, som at jeg lavede dem til i forbindelse med Fars og min deltagelse i Go' Appetit!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar