(1 stor tærte eller 2 små)
Ingredienser:Dej:
1 dl. yoghurt naturel/A38/tykmælk eller lign.
2 spsk. olie
60 g. grahamsmel
90 g. hvedemel
0,5 tsk. salt
Æggemasse:
2 æg
80 g. hytteost
0,5 dl. yoghurt naturel (mælk kan også bruges)
Salt og peber
Forslag til fyld:
- 80 g. tilberedt kylling + 110 g. grøntsagsblanding (optøet) + ost til gratinering
- 80 g. tilberedt laks + 50 g. hakket spinat (optøet og vredet for væde) + ost til gratinering
- 150-200 g. grøntsager skåret i stykker + 1 tomat skåret i tynde skiver + ost til gratinering
- Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål.
- Vend dejen ud på bordet og ælt den til at den hænger sammen.
- Lad dejen hvile i køleskabet i minimum 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Rul dejen ud eller tryk den ud i en smurt tærteform.
- Prik bunden med en gaffel for at undgå at den bobler op.
- Forbag bunden i 10-12 minutter.
- Pisk ingredienserne til æggefyldet sammen.
- Smag til med salt og peber.
- Fyld bunden med det foretrukne fyld og hæld æggemassen hen over.
- Drys revet ost på toppen.
- Bag tærten i 30-35 minutter til at æggemassen er fast. Ønskes en brun overflade, kan man indstille ovnen til grill-funktion i de sidste 5 minutter af tilberedningstiden.
- Lad tærten stå i 5 minutter for servering.
En rigtig god og nem grundopskrift på bund og æggemasse. Tærter kan varieres i det uendelige og er en rigtig god rydde-op-i-køleskabet-ret. Servér evt. med en grøn salat og et stykke friskbagt brød.
Her lavede jeg 1,5 portion af både dej og æggemasse og lavede 3 små tærter; en med kylling og grøntsager, en med laks og spinat og en vegetarisk med squash, tomat, aubergine, løg og peberfrugt. |
Tærte med kylling og grøntsager. |
Færdig! |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar