8. september 2014

Bamses allergo'este boller.

(ca. 16 stk.)

Ingredienser:
500-600 g. hvedemel
100 g. smeltet smør
25 g. sukker
2 dl. lunkent vand
1 æg
0,5 tsk. salt.
25 g. gær
0,5 tsk. kardemomme (kan udelades)

Fremgangsmetode:
  • Hæld vandet i en skål.
  • Opløs gæren heri.
  • Tilsæt æg, smør, kardemomme, salt og sukker.
  • Bland godt.
  • Begynd med at tilsætte 500 g. af hvedemelet og fortsæt med at tilføje mel til at dejen slipper skålen.
  • Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem til at den er glat og smidig. (5-10 minutter)
  • Form dejen til en kugle, læg den i skålen og lad den hæve tildækket i 60 minutter til dobbelt størrelse.
  • Slå dejen ned og form boller.
  • Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Lad bollerne efterhæve under et fugtigt klæde i 50-60 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pensl evt. bollerne med mælk, kaffe eller æg.
  • Bag bollerne i 9-11 minutter til gennembagte. Det skal lyde hult når at du banker dem under bunden.
  • Lad bollerne afkøle på en bagerist.

Luftige og let søde boller, som er fantastiske som de er eller med koldt smør. Og så skal de naturligvis serveres med saftevand og til lyden af en god molodi.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar