(ca. 16 stk.)
Ingredienser:500-600 g. hvedemel
100 g. smeltet smør
25 g. sukker
2 dl. lunkent vand
1 æg
0,5 tsk. salt.
25 g. gær
0,5 tsk. kardemomme (kan udelades)
0,5 tsk. kardemomme (kan udelades)
Fremgangsmetode:
- Hæld vandet i en skål.
- Opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, smør, kardemomme, salt og sukker.
- Bland godt.
- Begynd med at tilsætte 500 g. af hvedemelet og fortsæt med at tilføje mel til at dejen slipper skålen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem til at den er glat og smidig. (5-10 minutter)
- Form dejen til en kugle, læg den i skålen og lad den hæve tildækket i 60 minutter til dobbelt størrelse.
- Slå dejen ned og form boller.
- Placér bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir
- Lad bollerne efterhæve under et fugtigt klæde i 50-60 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensl evt. bollerne med mælk, kaffe eller æg.
- Bag bollerne i 9-11 minutter til gennembagte. Det skal lyde hult når at du banker dem under bunden.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar