(ca. 24 stk.)
Ingredienser:
250 g. hvedemel
50 g. farin
150 g. sukker
2 spsk. kartoffelmel eller majsstivelse
2 spsk. yoghurt
1 spsk. olie
1,5 tsk. vanillesukker
1 tsk. bagepulver
170 g. blødt smør
0,5 tsk. salt
Fremgangsmetode:
- Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
- Pisk smør, sukker og farin godt sammen.
- Tilsæt olie og yoghurt og pisk det sammen.
- Tilsæt majsstivelse/kartoffelmel, hvedemel, natron, salt og vanillesukker og rør dejen sammen.
- Tag portioner af dejen (ca. 1 spsk.) og rul dem til kugler.
- Placér portionerne på en bageplade beklædt med bagepair og tryk dem let.
- Bag småkagerne i 8-10 minutter til at de er gyldne. Hvis at du gerne vil have bløde og seje cookies, skal de virke underbagte når at du tager dem ud. Er du til mere knasende cookies, så giv dem et par minutter længere i ovnen.
- Lad småkagerne køle af på en bagerist.
- Opbevares i en lufttæt beholder.
Jeg bagte mine cookies i ca. 9 minutter og de blev seje i midten og sprøde i kanten, lige som at jeg bedst kan lide dem. Denne dej er en grunddej, hvor at man sagtens kan tilsætte hvad man lige føler for. Et par eksempler kunne være chokoladestykker, kakaopulver, nødder eller kokosmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar