(Denne portion passer til en lille bradepande eller rund form (ca. 25 cm. i diameter). Dobbelt portion passer til ovnens bradepande.)
Ingredienser:
Kage:
130 g. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
0,5 tsk. kanel
0,25 tsk. salt
1 stort æble
125 ml. mælk
100 g. havregryn
80 g. æblemos
1 tsk. vanillesukker
100 g. sukker
25 g. havregryn
50 g. farin
45 g. koldt smør
35 g. hvedemel
Fremgangsmetode:
Crumble-topping:
- Bland alle ingredienserne i en skål og brug hænderne til at smuldre det sammen. Det behøver ikke at være helt ensartet, men sørg for at de største klumper smør, ikke er større end en ært.
- Stil blandingen til side.
Kage:
- Forvarm ovenen til 180 grader.
- Skræl æblet og skær det i små stykker.
- Blend havregrynene til mel i en foodprocessor eller minihakker. (Dette kan undlades, men det vil give en anden tekstur til kager)
- Bland havregryns-melet, hvedemel, salt, bagepulver, kane, sukkerl og vanillesukker sammen.
- I en anden skål, bland æblemos og mælk.
- Hæld de våde ingredienserne sammen med de tørre og rør dejen sammen. Sørg for ikke at røre mere end højest nødvendigt, da kagen så ikke vil blive blød og luftig.
- Vend æblestykkerne i dejen.
- Hæld dejen i en smurt form.
- Fordel crumble-toppingen over kagen.
- Bag kagen midt i ovnen i ca. 30 minutter eller til at en tandstik kan stikkes i kagens midte og trækkes op igen, uden at våd dej hænger ved.
- Lad kagen afkøle en smule inden servering.
Saftig, sød og efterårs-agtig kage med god smag af æble og kanel. Kagen har en ret rig smag og er derfor ikke en, som at man kommer til at spise det hele af selv på én gang, men det gør intet, da den holder sig lækker og fugtig i et par dage. Dog vil crumble-toppingen kun være spød den første dag, men smagen fejler intet på andendagen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar