(ca. 20 stk.)
Ingredienser:600-800 g. hvedemel
1 dl. olie
2,5 dl. lunkent vand
1,5 dl. yoghurt naturel
0,5 tsk. salt.
3 spsk. sukker
50 g. gær
Fremgangsmetode:
- Bland sukker, salt, yoghurt, vand og olie sammen i en skål.
- Opløs gæren i blandingen.
- Tilsæt først omkring 500 gram mel og fortsæt med at tilføje mere mel til dejen er smidig. Dejen må hellere være en smule klistret end for tør.
- Vend dejen ud på bordet og ælt den godt igennem til den er blød og elastisk.
- Lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
- Form dejen til boller og placér dem på en bageplade med god plads imellem.
- Lad bollerne hæve igen et lunt sted under et fugtigt klæde, gerne i 60 minutter, men hvis du har travlt kan 40 minutter gøre det.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Pensl boller med enten mælk (for blød skorpe) eller æg (for sprød og blank skorpe).
- Bag bollerne i 12-18 minutter alt afhængig af størrelsen. De skal være gyldne og lysebrune på toppen og under bunden og det skal lyde hult når du "banker" under bunden på dem.
- Lad bollerne afkøle på en bagerist.
Så er der kun tilbage at nyde de nybagte, bløde boller enten som de er eller med pålæg.
Tip: Dette er en basis opskrift så her er der et par gode variationer, som du kan tilføje til dejen:
Tip: Dette er en basis opskrift så her er der et par gode variationer, som du kan tilføje til dejen:
- 200 g. revet gulerod.
- Rosiner.
- Hakket chokolade.
- Kerner eller frø efter smag.
- Udskift halvdelen af melet med havregryn eller en anden meltype.
Jeg penslede mine boller med mælk. |
Luftig og blød krumme. |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar