(ca. 150 stk.)
Ingredienser:
115 g. sukker
115 g. blødt smør
1 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
0,5 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,25 tsk. stødt sort peber
115 g. blødt smør
1 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
0,5 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,25 tsk. stødt sort peber
Fremgangsmetode:
- Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
- Pisk smør og sukker godt sammen.
- Pisk ægget i.
- Bland mel, natron og krydderier i en anden skål.
- Pisk sukkerblandingen og melblandingen sammen.
- Saml dejen med hænderne.
- Del dejen i portioner og rul portionerne ud til pølser.
- Skær passende stykker af pølsen.
- Rul hvert stykke til en kugle. Lv pebernødderne lidt mindre end at du vil have dem, når at de er færdige.
- Placér på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag i 10-15 minutter til at de er gyldenbrune.
- Lad pebernødderne afkøle helt.
- Opbevar i en lufttæt beholder eller kagedåse.
Jeg ved godt, at jeg er lidt atypisk - men jeg synes, at pebernødder er allerbedst, når de har ligget og er blevet godt bløde :-) Jeg er ikke til ting, der knaser :b Mine kiks lader jeg også stå åbnede i posen, så de kan blive bløde, til jeg skal spise dem om aftenen ;-)
SvarSletDu er ikke atypisk, jeg dypper det i min the, så de bliver helt bløde og smattede. :-D
Slet