10. oktober 2014

Pebernødder.

(ca. 150 stk.)

Ingredienser:
115 g. sukker
115 g. blødt smør
1 æg
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
0,5 tsk. stødt kanel
0,5 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. stødt kardemomme
0,25 tsk. stødt sort peber

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Pisk ægget i.
  • Bland mel, natron og krydderier i en anden skål.
  • Pisk sukkerblandingen og melblandingen sammen.
  • Saml dejen med hænderne.
  • Del dejen i portioner og rul portionerne ud til pølser.
  • Skær passende stykker af pølsen.
  • Rul hvert stykke til en kugle. Lv pebernødderne lidt mindre end at du vil have dem, når at de er færdige.
  • Placér på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i 10-15 minutter til at de er gyldenbrune.
  • Lad pebernødderne afkøle helt.
  • Opbevar i en lufttæt beholder eller kagedåse.
Sprøde og krydrede pebernødder med den helt rigtige smag af jul. I min optik er pebernødder en helt uundværlig småkage i julemåneden og hjemmebagte er de altså bare meget bedre end de købte fra Karen Wolf.




2 kommentarer:

  1. Jeg ved godt, at jeg er lidt atypisk - men jeg synes, at pebernødder er allerbedst, når de har ligget og er blevet godt bløde :-) Jeg er ikke til ting, der knaser :b Mine kiks lader jeg også stå åbnede i posen, så de kan blive bløde, til jeg skal spise dem om aftenen ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Du er ikke atypisk, jeg dypper det i min the, så de bliver helt bløde og smattede. :-D

      Slet