4. december 2014

Sprøde cookies med smag af jul.

(ca. 25 stk.)

Ingredienser:
85 g. smeltet smør
40 g. brun farin
120 g. sukker
1 æg
1 spsk. olie
0,5 tsk. vanillesukker
130 g. hvedemel
0,25 tsk salt
0,25 tsk. natron
0,5 tsk. kanel
130 g. havregryn
25 g. mandelsplitter

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 190 grader.
  • Pisk smør, farin og sukker godt sammen.
  • Tilsæt ægget, vanillesukker og olie og pisk igen til massen er cremet.
  • Bland mel, havregryn, salt, vanillesukker, kanel og natron i en anden skål.
  • Tilsæt de tørre ingredienser til de våde sammen med mandelsplitterne og bland dejen til at den er ensartet.
  • Placér spiseskefulde af dej på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem lidt flade.
  • Bag dine cookies i 14-16 minutter eller indtil gyldne. De vil være bløde, men sætte sig og blive sprøde, når at de køler af.
  • Lad dine cookies hvile et par minutter på bagepladen og flyt dem herefter til en bagerist og lad dem køle helt af.
  • Opbevares i en lufttæt beholder eller kagedåse.
Knasende sprøde og let krydrede cookies, som bringer julestemningen i top med kanel og lækre mandelstykker. Havregrynene giver en klassisk "oatmeal-cookie" smag og de vil med garanti forsvinde længe før juleaften, så man kan med fordel bage en dobbelt portion!



2 kommentarer: