2. december 2014

Julekage med æble og kanel.

(Denne portion passer til en lille bradepande eller en rund form på ca. 25 cm. i diameter)

Ingredienser:

Kage:
160 g. hvedemel
135 g. sukker
170 ml. mælk
125 ml. neutral olie
1 æg
1 mellemstort æble
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt kanel
0,25 tsk. stødt ingefær
1 tsk. fint salt

Topping:
2 spsk. brun farin
25 g. grovvalsede havregryn
20 g. koldt smør

Fremgangsmetode:

Topping:
  • Skær det kolde smør i små stykker og brug hænderne til at smuldre det sammen med farin og havregryn.
  • Stil blandingen på køl indtil at du skal bruge det.
Kage:
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i små stykker.
  • Bland mel, sukker, bagepulver, kanel, salt og ingefær i en skål.
  • I en anden skål, pisk æg, mælk og olie sammen.
  • Bland de våde og de tørre ingredienser sammen. Rør endelig ikke for meget.
  • Vend æblestykkerne i.
  • Hæld dejen i en smurt form.
  • Fordel toppingen ud over kagen, blot drys den på.
  • Bag kagen i 30-40 minutter eller indtil gennembagt.
Dejlig, krydret og juleagtig kage med masser af fugtighed fra æblerne. 

Serveret lun med en skefuld god vanilleis eller klat kold creme fraiche, 
vil den med garanti være et hit på ethvert kaffebord i december måned.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar