11. december 2014

Gingerbread men.

(ca. 40 mellemstore gingerbread men)

Ingredienser:

Dej:
115 g. blødt smør
100 g. sukker
1 tsk. bagepulver
1 æg
0,25 tsk. salt
1 tsk. vanillesukker
0,25 tsk. stødt ingefær
0,5 tsk. kanel
Ca. 120 g. hvedemel

Pynt:
1 pasteuriseret æggehvide
Flormelis
Evt. frugtfarve og krymmel

Fremgangsmetode:
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Pisk smør og sukker godt sammen.
  • Tilsæt ægget.
  • Bland mel, krydderier, bagepulver, salt og vanillesukker i en anden skål.
  • Pisk de våde ingredienser sammen med de tørre. Er dejen for våd, tilsæt da lidt mere mel. Er dejen for tør, tilsæt en tsk. vand ad gangen, indtil at du kan samle dejen med hænderne. Den vil se tør ud, men når at man først arbejder den sammen med hænderne, vil den blive sammenhængende.
  • Saml dejen til en kugle, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i et par timer.
  • Tag dejen ud MINIMUM 30 minutter før at du skal bruge den.
  • Rul dejen tundt ud, ca. 0,5 cm, og stik kagemænd ud med en udstikker.
  • Placér kagemændene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag i 8-10 minutter eller til at kanterne er gyldne.
  • Lad kagemændene afkøle på bagepladen et par minutter og flyt dem derefter en en bagerist for at afkøle helt.
  • Pisk æggehvide og flormelis sammen med en elpisker og fortsæt med at tilsætte flormelis og at piske, indtil at glasuren er sej.
  • Pynt kagemændene med glasur og krymmel, kun fantasien sætter grænser!
  • Opbevar dine kagemænd i en lufttæt beholder eller kagedåse.
En ret klassisk "gingerbread men"-opskrift, hvor at jeg dog har skruet en anelse ned for ingefæren, da jeg synes at det let kan komme til at smage parfumeret. Så er du til meget smag af ingefær, tilsæt da blot 0,5 tsk. stødt ingefær istedet. Dejen er let at arbejde med og kan også sagtens laves et par dage i forvejen og så blot opbevares på køl indtil brug.


Du kan vælge at lave de helt klassiske kagemænd...
Eller at pimpe dem til ukendelighed!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar